Ingrediente
- 500 g cartofi noi
- 100 g smantana
- 100 g parmezan ras
- 100 g cascaval ras
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa mare rosie
- sare/piper/boia dulce/ghimbir
- 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele.
Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15 minute,Dupa care se scot,se face un amestec de parmezan,usturoiul pisat si smantana,se intinde pe cartofi si se amesteca bine.
Se pun din nou in cuptor si cand sunt aproape gata se adauga cascavalul si se lasa pana se rumenesc putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise by Oana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|