Cartofi Dauphinoise by Oana

Postat de gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri
12 Iun 2013 | 15458 vizualizari
Cartofi Dauphinoise by Oana

Reteta am vazut-o la Oana,sunt tare gustosi http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-dauphinoise-46928.html

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g cascaval ras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare/piper/boia dulce/ghimbir
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele.

Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15 minute,Dupa care se scot,se face un amestec de parmezan,usturoiul pisat si smantana,se intinde pe cartofi si se amesteca bine.

Se pun din nou in cuptor si cand sunt aproape gata se adauga cascavalul si se lasa pana se rumenesc putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise by Oana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Postat de Pungasa_Rogue

Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se...

Citeste continuarea

Chiftele de conopida

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de conopida

Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2013, 14:53
ce bine arata!
la 12.06.2013, 14:54
la 12.06.2013, 14:54
Minunati!!
la 12.06.2013, 14:55
la 12.06.2013, 14:57
Ce buni trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking