Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
25 Mai 2019 | 5820 vizualizari
Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Este prima dată când testez în bucătăria mea cartofii dulci.  Cam prea dulci pentru gustul nostru, dar asezonați cu muștar ușor picant și pesmet și serviți cu o salată acrișoară, chiar au fost gustoși. Mergea și niște parmezan ras, dar mi-a lipsit.

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci
  • 1 linguriță muștar cu hrean
  • 1 lingură muștar clasic
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele două tipuri de muștar și adăugăm amestecul peste bastonașele de cartofi dulci. Amestecăm bine cartofii cu muștarul așa încât fiecare bastonaș să fie bine uns. Folosim mâinile pentru a-i amesteca bine. Presărăm pesmet peste ei și din nou îi amestecăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem bastonașele de cartofi dulci pe toată suprafața tăvii. Încercăm să-i răsfirăm cât mai bine pentru a nu se lipi între ei. Mai presărăm puțin pesmet deasupra și puțină sare.

Dăm tava cu cartofii dulci la cuptor și îi lăsăm să se rumenească timp de 20-30 de minute la 200 de grade.

Pregătim între timp o salată de roșii cu castraveți, ridichi și salată verde, pe care o acrim cu zeamă de lămâie. Servim cartofii dulci, în crustă de muștar cu pesmet alături de salata acrișoară și ne-am asigurat una dintre mesele unei zile de post.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci

Postat de Patricia_Iordache_79

Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci

Cum preparam snitelele: Taiem carnea de pui in fasii lungi de grosimea unui deget.  Amestecam ouale cu mustarul, sare, piper, faina si boia. Intr-un bol amestecam pesmetul cu...

Citeste continuarea

Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Postat de radu_popovici

Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Se curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2019, 08:56
buni buni
la 25.05.2019, 09:00
Foarte mult imi plac!
la 25.05.2019, 09:01
Buuuuni...!
la 25.05.2019, 09:09
la 25.05.2019, 19:51
Arata bine dar nu-mi plac la gust....

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking