Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
10 Mai 2018 | 2072 vizualizari
Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon

Ingrediente

  • 6 cartofi dulci de marime medie
  • ulei
  • 200 grame bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 2 crengute rozmarin
  • 150 grame mazare
  • 150 grame branza maturata (eu am folosit Gouda; se poate inlocui cu cascaval)
  • sare, piper

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin la racit, apoi se indeparteaza pulpa cu grija, folosind o lingurita, astfel incat coaja sa ramana intreaga. 

Baconul se taie cuburi, ceapa se taie julienne, se indeparteaza fruzele de rozmarin de pe crengute si se rade branza.

Intre timp, se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se adauga baconul care se prajeste, la foc mediu, pana devine crocant. Se tranfera pe prosoape de hartie. 

In grasimea ramasa in tigaie, se soteaza ceapa 5 minute, apoi se adauga rozmarinul si mazarea. Se calesc cateva minute. 

Intre timp, se taie pulpa cartofilor dulci in cuburi si se adauga in tigaie. Se lasa cateva minute, apoi se adauga baconul si jumatate din cantitatea de branza. Se indeparteaza de pe foc. Cu mixul obtinut, se umplu cojile de cartofi, apoi se presara restul de branza deasupra. 

Se tranfera pe o tava unsa cu ulei si se coc in cuptor cateva minute, pana cand branza s-a topit si devine usor aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de rocsi_1612

Dovlecei umpluti cu branza

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2018, 16:01
la 10.05.2018, 16:17
la 10.05.2018, 17:02
la 10.05.2018, 17:24
Buni cartofi!
la 10.05.2018, 17:54
Daa !!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking