Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 cutie de ciuperci
- 350 g telemea de vaca
- 250 g smantana danone
- 1 legatura de marar
- branza emmentaler
- 1 fir de ceapa verde
- sare/piper/ghimbir
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele.
Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi.
Telemeaua o strivim cu o fuculita,o punem intr-un castron,adaugam smantana,ceapa taiata marunt,punem sare si piper si amestecam bine.
Se adauga peste stratul de cartofi compozitia de branza cu smantana,deasupra punem ciuperciile scurse de zeama si punem ultimul strat de cartofi.
Se presara sare,piper si putin ghimbir.
Radem cascavalul si punem deasupra,impreuna cu cateva ciuperci.
Punem la cuptor pentru 30 minute pana se rumeneste putin deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|