Cartofi frantuzesti - in stilul meu

Postat de carla27carla in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2016 | 2826 vizualizari
Cartofi frantuzesti - in stilul meu

Am avut niste oua fierte ramase de la Pasti si m -am gandit sa nu le arunc.

Ingrediente

  • 6 cartofi noi
  • 5 oua fierte tari
  • 2 oua crude
  • 200 gr branza fagaras
  • 100 gr telemea de vaca
  • 1 iaurt grecesc de 150 gr
  • chimen macinat
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns vasul de yena

Mod de preparare

Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc se amesteca branza fagaras cu iaurtul grecesc, cu galbenusurile  de oua, sare si piper. Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un vas de yena pe care l-am uns cu unt se pune un strat de cartofi taiati felii subtiri, se presara sare si piper, se pune telemea rasa, se presara chimen macinat,ouale felii, branza cu iaurt, apoi iar un rand de cartofi felii. Deasupra se presara branza rasa, chimen si restul de branza cu iaurt. Se da la cuptorul preincalzit circa 40 de minute la foc mediu.

Se serveste preparatul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti - in stilul meu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cosulete cu branza, sunca si masline

Postat de mirela0911

Cosulete cu branza, sunca si masline

Int-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se...

Citeste continuarea

Placinte coapte pe piatra

Postat de Sim0naWorld

Placinte coapte pe piatra

Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2016, 18:20
Tare buni cartofii tăi!
la 13.05.2016, 18:22
Multumesc Bunica ,au fost buni
la 13.05.2016, 18:36
Buni trebuie sa fi fost!
la 13.05.2016, 20:24
la 13.05.2016, 21:03
Tare buni

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking