Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
13 Dec 2015 | 3672 vizualizari
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

Ingrediente

  • cca 1,5kg cartofi
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana fermentata
  • 200 gr. telemea de oaie
  • 200 gr. cascaval Delaco
  • busuioc uscat
  • sare de Himalaya
  • mix din boabe de piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • parmezan Delaco
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.

Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.

Preincalzim cuptorul la 200 grde.

Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.

Peste cartofi presaram piper macinat,telemea rasa,patrunjel verde tocat.

Batem cele 5 oua cu 2 linguri de smantana fermentata, apoi turnam amestecul peste toata suprafata ingredientelor care se afla deja in tava.

Punem si restul cartofilor, ii nivelam sa obtinem un strat uniform, apoi presaram putin patrunjel verde si cascavalul ras.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si o mai tinem la cuptor apoi pentru cel mult 10 minute, timp in care crusta devine aurie.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

Postat de gusti

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit. Am curatat avocado de coaja, am scos...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval

Postat de merisor67

Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval

Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2015, 21:10
daaa, buni de tot!
la 13.12.2015, 21:11
O ce bunatate, ce bine se potrivesc cartofii cu branza si cascavalul, imi place mult!!!!
la 13.12.2015, 21:11
Retete numa una si una !!!
la 13.12.2015, 21:13
O combinatie irezistibila
la 13.12.2015, 21:13
Săţios, gustos, sănătos!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking