Cartofi gratinati, cu piept de pui la cuptor

Postat de RODIMUR in Pui
30 Mar 2018 | 11150 vizualizari
Cartofi gratinati, cu piept de pui la cuptor

O mâncare absolut delicioasă, consistentă și îmbietoare, chiar și pentru cei care nu prea agreează pieptul de pui. În plus, este oarecum dietetică, fără prăjeli, foarte ușor și rapid de făcut. Pentru preparare, acest fel de mâncare nu cere mai mult de 15 minute. În restul timpului, mâncarea se face singură, în cuptor.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi roz
  • 1 piept de pui (de cca 600 grame)
  • 150 grame de cașcaval
  • 100 grame de unt
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru

Mod de preparare

Se pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două straturi, iar cartofii și cașcavalul în trei straturi (ca să împărțiți  de la început cantitățile, în mod corespunzător și suficient).

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se scoate de pe os și se curăță de piele, vițe și cartilagii, după care se taie cubulețe.

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele de aproximativ 5-6 mm grosime.

Se curăță ceapa, se spală și se taie felii.

Se răzuie cașcavalul pe răzătoarea mare.

Se unge cu unt un vas termorezistent și se pune în el un strat de felii de cartofi, peste care se pune o jumătate din cantitatea de cubulețe de piept de pui, Se condimentează cu sare, piper, boia de ardei și cimbru, după care se pun rondele de la 1/2 ceapă (desfăcute în inelușe), 1/2 din cantitatea de unt (tăiată în felii subțiri și distribuită pe toată suprafața). Peste aceste straturi se presară o treime din cantitatea de cașcaval răzuit, după care se pune din nou un strat de cartofi, pieptul de pui rămas, se condimentează și se continuă cu ceapa rămasă (tot inelușe), restul de unt (tăiat și distribuit la fel), a doua treime de cașcaval răzuit și la urmă se acoperă totul cu încă un strat de felii de cartofi.

Se presară pesmet pe toată suprafața, se acoperă vasul cu capacul (sau cu folie de aluminiu) și se dă la cuptorul preîncins, la foc mediu pentru 30 de minute.

După acest interval de timp, se scoate vasul din cuptor, se ia capacul (folia de aluminiu) se presară cea de-a treia parte de cașcaval răzuit și se dă din nou la cuptor, pentru încă 20 de minute.

Când cartofii s-au rumenit frumos, se scoate vasul din cuptor și mâncarea poate fi servită imediat, eventual cu o salată asortată de roșii și castraveți. Nu se servește și pâine, pentru că mâncarea are mulți cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana verde-rosie

Postat de Constelatialeu

Tocana verde-rosie

Mi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat...

Citeste continuarea

Copanele de pui in sos de vin

Postat de mirela0911

Copanele de pui in sos de vin

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2018, 12:41
la 30.03.2018, 14:56
cartofii nefierti se pun la cuptor? Am facut si eu ceva asemanator dar cu cartofii fierti in coaja si cu pieptul de pui facut la gratar
la 30.03.2018, 15:06
Dalia, dacă stau acoperiți în cuptor, cartofii se fac foarte buni, în unt și cașcaval răzuit. Sunt mult mai buni decât fierți. Ieri am făcut și au fost extraordinar de buni!
la 30.03.2018, 20:33
Este un preparat ce ne place si noua si chiar il pregatim din cand in cand! Eu de obicei fierb putin cartofii, iar ceapa cu puiul le innabusesc putin, cu cateva condimente. Dar este foarte buna orice varianta!
la 30.03.2018, 21:14
bun de tot!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking