Ingrediente
- 4-5 cartofi roz medii
- 1 ou
- 4-5 linguri încărcate de smântână grasă
- 1 lingură de pesmet
- 100 grame de cașcaval răzuit
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- unt pentru uns tava
- Pentru servit:
- smântână
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință.
Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.
Se unge tava cu unt și se presară o lingură de pesmet.
Se pune în tavă un prim strat de cartofi feliați și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.
Se mixează oul cu smântâna și se toarnă o jumătate din cantitate peste cartofi.
Se presară deasupra o jumătate din cantitatea de cașcaval răzuit și se pune al doilea strat de cartofi feliați, după care se condimentează și se toarnă restul de smântână mixată cu ou. Se presară cașcavalul răzuit rămas și se dă tava la cuptor, la foc mediu.
Când cașcavalul s-a topit și preparatul s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se porționează. Se presară pătrunjel tocat.
Se servește imediat, cu smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|