Cartofi Hasselback

Postat de miha in Aperitive / Garnituri
29 Apr 2010 | 9498 vizualizari
Cartofi Hasselback

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • ~100 g unt aromat
  • sare si piper

Mod de preparare

Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi.

Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos. Pentru a reusi acest lucru foarte usor puneti cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa mearga pana la baza. ;)

In fiecare taietura se pune cate putin unt aromat si se presara cu sare si piper dupa gust.

Se aseaza intr-un vas termorezistent, apoi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca cu furculita.

Se servesc calzi.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de pui cu legume si cartofi Hasselback

Postat de Elena_Daria

Rulada de pui cu legume si cartofi Hasselback

Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit in putin ulei. Spalam ardeiul, il taiem fasiute, il adaugam peste ceapa calita, presaram putina sare si piper, si lasam sa se inmoaie bine,...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu mustar si cartofi Hasselback

Postat de postavaru

Pulpe de pui cu mustar si cartofi Hasselback

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate apoi le condimentam cu sare si piper. Amestecam mustarul cu uleiul de masline, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Ungem bine pulpele pe toate partile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2010, 00:22
ce frumusei sunt !!!
la 29.04.2010, 00:25
Multumesc!
la 29.04.2010, 07:47
arata foarte bine
la 29.04.2010, 09:01
am facut si eu zilele astea.................sunt aratosi si buni..................
la 29.04.2010, 11:14
Sunt intradevar un deliciu.Si mie imi place sa ii fac.

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking