Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi

Postat de deyutzky in Mancaruri de legume
19 Sep 2016 | 13310 vizualizari
Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi

Cand mi-e pofta de cartofi prajiti, ii pregatesc dupa aceasta reteta. Sunt mult mai gustosi si mai sanatosi. 

Ingrediente

  • 3 cartofi potriviti
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei capia
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de unt sau 1-2 linguri ulei
  • apa

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. 

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Le lasam la calit 1-2 minute, apoi adaugam putina apa.

Punem ardeiul taiat marunt si il calim cateva minute. 

Adaugam cartofii taiati cuburi, putina sare si putina apa. 

Facem focul mare si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc cateva minute pana cand apa scade. Amestecam cartofii, ii potrivim de sare daca mai este nevoie si putin piper, apoi mai punem putina apa si iar lasam pana cand apa scade. 

Amestecam si verificam cartofii. Daca sunt facuti, inchidem focul, daca nu sunt facuti, mai adaugam putina apa si mai lasam pe foc cateva minute. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mazare cu galuste de faina

Postat de RuxyRux

Mazare cu galuste de faina

Ceapa pe care am presarat un praf de sare, se caleste inabusit in 5 linguri ulei, se adauga si mazarea congelata se mai tine putin pe foc impreuna cu ceapa amestecand bine, apoi se adauga cinci...

Citeste continuarea

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Postat de mihaelar63

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2016, 20:50
simplu si bun
la 19.09.2016, 20:50
dar tot mai buni sunt prajiti )))
la 19.09.2016, 20:53
Ina)) eu m-am obisnuit cu ei asa! N-am mai facut demult prajiti, in schimb, uneori mi se face pofta de chips-uri )) si-mi mai iau, dar mai rar. Nu-i fac, dar ii cumpar! ))
la 19.09.2016, 20:55
Buni astia, merg si fara carnita...
la 19.09.2016, 20:58
Cum zice si Cleme, merg si asa! Buni!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking