Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Noi 2018 | 3850 vizualizari
Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Ingrediente

  • 150 grame branza Feta
  • 1 lamaie
  • 12 masline negre
  • cateva crengute de oregano proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 ardei capia
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 chili
  • 5 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 oua
  • patrunjel proaspat
  • fulgi de chili
  • pita pentru servit

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. 

Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor. 

Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de lamaie rasa, maslinele tocate, cateva crengute de oregano, se aseaza bucatile de lamaie de jur imprejur, se adauga putina sare, piper si ulei de masline. Se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 20 de minute. 

Intre timp, se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ardeii capia, ceapa, chiliul si cateva crengute de oregano. Se gatesc 10 minute la foc mediu, apoi se adauga rosiile tocate, pasta de tomate, dovlecelul, sare si piper si se mai lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putin apa daca este nevoie. 

Cu ajutorul unei linguri, se creaza 4 adancituri din loc in loc si se adauga cate un ou spart, in fiecare. Se lasa 5 minute, se acopera apoi cu un capac si se mai lasa 5 minute. 

Se serveste cu patrunjel proaspat, branza Feta coapta, fulgi de chilli, pita si feliile de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Postat de cristeena20

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta...

Citeste continuarea

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Postat de panacris

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2018, 12:25
Ce frumusete !!
la 09.11.2018, 16:17
Ce bine arata !
la 09.11.2018, 19:07
Mi-ar plăcea așa ceva la mine-n farfurie...!
la 09.11.2018, 19:40
Arata atat de bine!
la 09.11.2018, 20:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking