Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Noi 2018 | 3870 vizualizari
Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Ingrediente

  • 150 grame branza Feta
  • 1 lamaie
  • 12 masline negre
  • cateva crengute de oregano proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 ardei capia
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 chili
  • 5 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 oua
  • patrunjel proaspat
  • fulgi de chili
  • pita pentru servit

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. 

Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor. 

Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de lamaie rasa, maslinele tocate, cateva crengute de oregano, se aseaza bucatile de lamaie de jur imprejur, se adauga putina sare, piper si ulei de masline. Se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 20 de minute. 

Intre timp, se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ardeii capia, ceapa, chiliul si cateva crengute de oregano. Se gatesc 10 minute la foc mediu, apoi se adauga rosiile tocate, pasta de tomate, dovlecelul, sare si piper si se mai lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putin apa daca este nevoie. 

Cu ajutorul unei linguri, se creaza 4 adancituri din loc in loc si se adauga cate un ou spart, in fiecare. Se lasa 5 minute, se acopera apoi cu un capac si se mai lasa 5 minute. 

Se serveste cu patrunjel proaspat, branza Feta coapta, fulgi de chilli, pita si feliile de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de oanapl

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite...

Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu carne de pui

Postat de oanapl

Mancarica de mazare cu carne de pui

Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2018, 12:25
Ce frumusete !!
la 09.11.2018, 16:17
Ce bine arata !
la 09.11.2018, 19:07
Mi-ar plăcea așa ceva la mine-n farfurie...!
la 09.11.2018, 19:40
Arata atat de bine!
la 09.11.2018, 20:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking