Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- busuioc uscat si maruntit
- condimente Spicy&Hot
- sare
- 75 gr unt(65%)
- 30 ml ulei de masline
Mod de preparare
Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor.
Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de unt.
Presaram si putina sare.
Asezam cartofii si rasnim peste ei putine condimente, apoi presaram sare si busuioc maruntit.
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, la o temperatura medie spre ridicata.
Dupa 10 minute, cat inca nu s-au inmuiat cartofii, dar untul s-a topit, scoatem tava din cuptor si invartim cartofii cu o spatula, pentru a se unge cu grasime pe toate partile, apoi dam din nou tava la cuptor si o lasam acolo pana se vor rumeni cartofii bine.
Servim cartofii fierbinti, alaturi de friptura si muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|