Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii

Postat de MotanLaOale in Mancaruri de post
6 Apr 2017 | 6843 vizualizari
Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii

Inspirat de Merisor si, avand inca gogosari in sos de rosii, am executat. Foarte bun a fost. "Retete de post economice"

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 300 g gogosari in sos de rosii (un borcan)
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura leurda
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • 3-4 fire patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se feliaza pe lung in 6-8 felii.

Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, impreuna cu uleiul.

Se presara cu vegeta, piper, boia si se amesteca sa se unga toti cartofii.

Se introduc in cuptor, pentru 1 ora, la 180 grade C.

Leurda se spala, se toaca marunt si se amesteca cu gogosarii in sos de rosii.

Cand cartofii sunt rumeniti bine, se pune peste gogosarii in sos de rosii si se amesteca bine.

Se reintroduce tava in cuptor, pentru 15-20 minute, sa patrunda sosul printre cartofi.

La final, se presara cu patrunjel tocat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de post - Varza calita

Postat de robert_badica

Mancare de post - Varza calita

Tocam varza julien, cu un cutit bine ascutit. Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin. Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole - de post

Postat de mirela0911

Iahnie de fasole - de post

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2017, 20:28
Motaneeeeeee,ce bine arată cartofiiiiii!
la 06.04.2017, 20:37
arata demential!
la 06.04.2017, 20:42
Ce papa buuun! Eu nu mai am gogoșari în sos de roșii, că tare mult îmi plăceau!
la 06.04.2017, 20:42
foarte buni
la 06.04.2017, 20:49

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking