Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza

Postat de vasimur in Mancaruri de post
7 Mar 2018 | 3294 vizualizari
Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza

Este o mâncare de post, foarte gustoasă, rapid și ușor de făcut. Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.  

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • ulei pentru prăjit cartofii
  • sare
  • pătrunjel verde
  • 2 ardei murați, umpluți cu varză

Mod de preparare

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița, cca 15-20 minute, dar să nu fiarbă de tot.

Se toarnă ulei într-o tigaie și se încinge. Se scurg cartofii de apă și se pun la prăjit până ce se rumenesc bine, pe toate fețele. Pregătiți în felul acesta, cartofii vor fi moi pe dinăuntru și crocanți la suprafață.

Când sunt gata, se scot într-un vas și se ornează cu verdeață, pătrunjel sau mărar, după preferință.

Puteți servi cartofii cu orice fel de murături. Eu am preferat ardeii murați umpluți cu varză, pe care i-am pus la conservat în toamnă. („Ardei umpluți cu varză, în saramură”)Vezi rețeta aici:

https://www.bucataras.ro/retete/ardei-umpluti-cu-varza-in-saramura-84454.html

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

Postat de mihaelar63

Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul. Tocati marunt ceapa verde si...

Citeste continuarea

Ostropel de ciuperci pleutorus

Postat de panacris

Ostropel de ciuperci pleutorus

Ceapa, usturoiul și ciupercile su curăță și se toacă mărunt. Ceapa și usturouiul se călesc rapid în pușin ulei și apă. Dupa ce au devenit translucide se adaugă ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2018, 22:20
la 07.03.2018, 22:23
la 07.03.2018, 22:29
Au fost foarte buni! Și de post... (făcuți special pentru mine!)
la 07.03.2018, 22:47
Normal, acuma am tot timpul din lume, ca să te răsfăț!
la 08.03.2018, 00:21

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking