Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- 350g branza de oaie framantata
- 250g smantana
- 2 oua
- sare, piper
- patrunjel verde tocat
- 50g cascaval
- unt, pesmet
Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare taiati rondele.Cand sunt aproape fierti se strecoara si se lasa la racit.
Intre timp, branza cu 100g smatana si un ou se amesteca bine.
Restul de smantana, oul si patrunjelul verde tocat marunt se bat impreuna pana la omogenizare.
Un vas de yena il ungem cu unt, presaram pesmet dupa care asezam rindele de cartofi intr-un strat. Se presara deasupra sare si piper dupa gust si punem deasupra amestecul de branza apoi restul de cartofi. Se toarna deasupra amestecul de smantana iar cascavalul ras se presara deasupra.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Se poate servi ca si garnitura sau ca atare. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|