Ingrediente
- 8 cartofi roz
- 1 salată verde
- 1/2 ceapă roșie
- sare
- piper
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș fiert tare
- 1 gălbenuș crud
- 2 lingurițe de muștar clasic
- 75-100 ml de ulei de floarea soarelui
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe.
Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, se face o maioneză bine legată din ingredientele de mai sus și se spală, se zvântă și se taie salata verde.
Se pun cartofii cubulețe pe platou, se condimentează cu: sare, piper și o jumătate din cantitatea de ceapă mărunțită, se adaugă maioneza și se amestecă ușor. Se adaugă apoi salata verde (pentru aspect, ca o coroniță, de jur împreujurul cartofilor). Deasupra se presară restul de ceapă roșie mărunțită și apoi salata se dă la frigider pentru 15-20 minute, înainte de servire (dar poate fi servită și imediat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, cu salata verde si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|