Cartofi noi la cuptor ca-n Banat

Postat de babi5 in Aperitive / Garnituri
18 Mai 2013 | 13131 vizualizari
Cartofi noi la cuptor ca-n Banat

Am pregatit azi cartofi noi la cuptor, cum facea mama in anii copilariei mele. Nu i-am mai facut tare demult si parca imi era dor. Facand ciulamaua de pui am zis ca o sa mearga bine linga...si gata am trecut la treaba.

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de usuroi verde
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • boia
  • apa

Mod de preparare

Am curatat cartofii, i-am spalat bine si i-am taiat in patru sau sase, depinde de marimea lor (am cautat sa fie cat mai uniformi, sa se prajeasca la  fel). Am pus cartofii intr-o tava de yena, am condimentat cu sare, piper, boia, apoi am pus uleiul, ceapa taiata foarte marunt, usturoiul si am amestecat bine. Am completat cu apa pina la nivelul cartofilor, am pus o folie de aluminiu  deasupra si am dat la cuptorul in prealabil incins. Din cind in cind amestecam usor cu o furculita mai mare sau cu o paleta, sa nu se sparga cartofii.

Pe la jumatatea coptului luam folia si lasam sa scada apa si cartofi sa devina aurii. Siiiiiiiiii...gata de asezat pe farfurie linga garnitura dorita.

Acesti cartofi se pot asorta cam la toate felurile de garnituri si este  bine ca se pot reincalzi, dar sunt buni si reci.

Pofta buna sa aveti. Si nu ezitati sa-i faceti!!! Cu siguranta o sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor ca-n Banat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville

Postat de autodiag

Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si...

Citeste continuarea

Trigoane cu ciuperci

Postat de Anett

Trigoane cu ciuperci

Maruntim ceapa si calim in ulei pentru cateva minute. Adaugam ciupercile curatate si taiate in cubulete si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie si isi lasa zeama. Presarim cu sare si piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2013, 16:00
La favorite cu ei!!
la 18.05.2013, 16:17
la 18.05.2013, 16:26
foate buni!
la 18.05.2013, 16:29
Numai bunatati ai facut astazi
la 18.05.2013, 16:33
cat de bine arata, ce gustosi

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking