Ingrediente
- 10 cartofi noi.
- 2 catei de usturoi.
- 1 lingura cu ulei.
- 1 cub(15 gr aprox) unt.
- sare.
- piper.
- patrunjel proaspat.
Mod de preparare
Se curata si se spala cartofii foarte bine, se taie in doua sau in patru in functie de marimea fiecaruia. Se pune tuciul pe foc cu ulei ,se adauga si untul, se pun cartofii si usturoiul, jumatate de pahar de apa si se acopera cu un capac, se lasa la foc potrivit pentru 10 minute (din cand in cand se intorc pe o parte si pe alta).
Se potrivesc de sare si piper si se lasa la rumenit in ulei,cand sunt gata se opresc, se dau la o parte si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Se servesc ca atare sau ca garnitura alaturi de orice tip de carne sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi (la tuci)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|