Cartofi noi, taranesti cu bacon

Postat de Bucataras in Porc
8 Iun 2016 | 10413 vizualizari
Cartofi noi, taranesti cu bacon

Daca a venit momentul sa ne bucuram de aparitia cartofilor noi, de ce sa nu-i gatim intr-un mod cat mai gustos? 

Ingrediente

  • 500 g de cartofi noi, cat mai mici, bine spalati si cu coaja
  • 250 g de bacon
  • 1 ceapa mare
  • 3 crengute de cimbru
  • ½ lingurita de boia dulce
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ½ legatura de coriandru proaspat
  • 1 lingura de ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o sita pentru cca 2 ore. Cartofii trebuie sa fie perfect scursi ca sa nu devina moi si uleiosi. 

Taie ceapa julien si baconul cuburi. Incinge o tigaie cu o lingura de ulei si caleste-le impreuna. Adauga si cartofii, cimbrul proaspat, tocat marunt si boia. Amesteca usor sa nu zdrobesti cartofii.

Vezi reteta completa aici https://youtu.be/4gxMgQMM-Fk

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, taranesti cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fantezie de purcel

Postat de MotanLaOale

Fantezie de purcel

Iata cum se prepara Fantezie de purcel Carnea se taie bucati potrivite mai mici.  Carnatii se taie la 2 cm.  Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus

Postat de simona72

Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus

Muschiuletul se spala se usuca cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Nucile si migdalele se rasnesc nu foarte marunt. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2016, 13:53
la 08.06.2016, 13:55
Super buniiiiii
la 08.06.2016, 14:05
vin si eu la masa!
la 08.06.2016, 14:32
yamiiii
la 08.06.2016, 16:50
ce mancare gustoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking