Ingrediente
- 500 g de cartofi noi, cat mai mici, bine spalati si cu coaja
- 250 g de bacon
- 1 ceapa mare
- 3 crengute de cimbru
- ½ lingurita de boia dulce
- 1 legatura de patrunjel verde
- ½ legatura de coriandru proaspat
- 1 lingura de ulei
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o sita pentru cca 2 ore. Cartofii trebuie sa fie perfect scursi ca sa nu devina moi si uleiosi.
Taie ceapa julien si baconul cuburi. Incinge o tigaie cu o lingura de ulei si caleste-le impreuna. Adauga si cartofii, cimbrul proaspat, tocat marunt si boia. Amesteca usor sa nu zdrobesti cartofii.
Vezi reteta completa aici https://youtu.be/4gxMgQMM-Fk
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, taranesti cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|