Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
24 Mai 2021 | 2382 vizualizari
Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

Cum îmi place leurda, în fiecare primăvară o folosesc în câteva feluri de mâncare, pentru a simți gustul ei deosebit. Așa că în urmă cu vreo două săptămâni am făcut și acești cartofi picanți, în care am folosit atât leurdă crudă, la servire, cât și la gătit, iar alături am avut lapte acru, care ”să taie” puțin iuțeala. Dar acești cartofi picanți se pot asocia și cu o porție de carne slabă, de preferință fiartă.

Ingrediente

  • 5-6 cartofi roz
  • 1 legătură de leurdă
  • 2 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1-2 linguri de pastă de tomate
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • oregano
  • condimente pentru cartofi
  • chilli
  • rozmarin
  • 2 linguri de susan

Mod de preparare

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru cartofi și rozmarin. Se adaugă apoi cartofii în această marinadă, bine omogenizată și se presară o jumătate din cantitatea de leurdă.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei se presară pesmet, după care se pun cartofii care au stat câteva minute în marinadă. Apoi se presară susanul, se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute. După acest interval de timp se ia capacul și se mai lasă cartofii în cuptor încă 15-20 minute, până ce se rumenesc ușor.

Atunci se scoate tava din cuptor și cartofii pot fi serviți imediat ca atare, cu leurdă proaspătă crudă și cu lapte acru (iaurt) alături sau ca garnitură la o bucată de carne rasol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

 Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor...

Citeste continuarea

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de oanapl

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2021, 07:36
Gustosi!
la 24.05.2021, 09:00
Buni!
la 24.05.2021, 09:16
buni!
la 24.05.2021, 13:16
Delicioși!
la 24.05.2021, 15:50

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking