Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
15 Mai 2019 | 5091 vizualizari
Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

"Retete pentru mese in familie"  O mancarica de cartofi ce o mancam din copilarie. Acum primavara este cu atat mai gustoasa pentru ca se prepara cu ceapa si patrunjel verde. Cartofii rantaliti sunt numai buni de servit intr-o zi de post. Buni sunt si ca garnitura langa o bucatica de orice carne.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura boia ardei ungureasca
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare.
  2. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii.
  3. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul.
  4. Tocati marunt ceapa verde si patrunjelul.
  5. Intr-un wok incapator se soteaza usor ceapa si jumatate din patrunjel.
  6. Adugati boia si amestecati. Imediat se pun cartofii si se amesteca.
  7. Aveti grija boiaua prea prajita devine amaruie. Ea doar pusa in ulei fierbinte si amestecat ca sa-si imprumute culoare frumoasa.
  8. Cartofii mai pot fi zdrobiti usor.
  9. Sunt gospodine care aproape ii transforma intr-un pireu. Mie imi place sa pastrez putina textura si aspect de mancare rustica -taraneasca.
  10. Se condimenteaza cu piper.
  11. La servire decorati cu restul de patrunjel verde tocat.
  12. Serviti alaturat muraturile preferate sau salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta

Postat de Bunica

Fasole batuta

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa....

Citeste continuarea

Ciuperci umplute (la cuptor)

Postat de Lia1

Ciuperci umplute (la cuptor)

1. Preincalzesti cuptorul la 220grd. 2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic. 3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2019, 08:57
Vaaai, de mult n-am mai făcut. Cei mai buni!!!!
la 15.05.2019, 09:29
la 15.05.2019, 09:42
Prima oara am mancat in Tg.Mures astfel de cartofi. Buni tare!
la 15.05.2019, 09:58
Daaa, si eu fac deseori. ne plac tare mult! Denumirea nu imi e cunoscuta, noi le spunem cartofi taranesti.
la 15.05.2019, 10:44
buni buni

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking