Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
13 Mai 2016 | 5338 vizualizari
Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt

Este buna cate o pauza de la carne. Am avut ciuperci de roua, primele ce au aparut anul acesta. Ardeiul kapia copt [ de pe stoc  :D ] a adus un aport suplimentar de culoare si savoare. Rapid si gustos de preparat !!!

Ingrediente

  • 500 gr bureti de roua [ Marasmius oreades]
  • 4 ardei kapia copti
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 1 lingurita otet balsamic
  • nucsoara pudra
  • piper macinat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Curatati ciupercile de fire de iarba, frunzulite ratacite sau alte impuritati .
  2. Spalati  temeinic  ciupercile  cu ajutorul unei site care se scufunda de mai multe ori intr-un vas cu apa ce se schimba .
  3. Lasati ciupercile sa se scurga .
  4. Curatati , spalati si tocati ceapa verde, usturoiul verde si frunzele de patrunjel .
  5. Taiati fasii ardeiul copt.
  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti uleiul si untul la topit .
  7. Caliti usor ceapa si usturoiul. Sarati.
  8. Adugati ciupercile si lasati sa fiarba  10 minute inabusit, sub capac .
  9. Nu este nevoie de apa, ciupercile vor elibera suficient lichid .
  10. Adugati ardeiul copt si mai lasati inca 5 minute pe foc .
  11. Condimentati mancarica cu piper proaspat  macinat  si nucsoara pudra.
  12. Pentru echilibrarea gusturilor adugati o lingurita de otet balsamic .
  13. Gustati si sarati daca este nevoie.
  14. La servire adugati mult patrunjel verde tocat .
  15. Pentru un plus de consistenta mancarica de ciuperci cu ardei copt poate fi servita cu orez sau cu mamaliguta .
  16. Noi am servit cu orez cu multa verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de zucchini cu cartofi

Postat de mihaelar63

Chiftele de zucchini  cu cartofi

Curatati si spalati legumele . Cartofii se dau prin razatoarea mare . La fel si zucchini cu coaja . Se scurg usor legumele razuite de zeama  si se amesteca cu ceapa si gogosarul tocate...

Citeste continuarea

Fasole scazuta cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Fasole scazuta cu usturoi

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2016, 16:12
Ce mâncărică bună!
la 13.05.2016, 16:32
Tot ciuperci de roua am facut si eu azi!
la 13.05.2016, 16:34
Aceasta mancarica am gatit si eu azi dar fara ardei .Am cumparat vinerea trecuta o plasa mare de bureti de roua stii tu satucul ala......... unde am fost vinerea trecuta , 1 leu kg. Sunt o bunatate cu mamaliguta si salata de rosii si castraveti !!!
la 13.05.2016, 16:40
buna buna
la 13.05.2016, 16:49
ce buna este

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking