Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
15 Mai 2019 | 5162 vizualizari
Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

"Retete pentru mese in familie"  O mancarica de cartofi ce o mancam din copilarie. Acum primavara este cu atat mai gustoasa pentru ca se prepara cu ceapa si patrunjel verde. Cartofii rantaliti sunt numai buni de servit intr-o zi de post. Buni sunt si ca garnitura langa o bucatica de orice carne.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura boia ardei ungureasca
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare.
  2. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii.
  3. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul.
  4. Tocati marunt ceapa verde si patrunjelul.
  5. Intr-un wok incapator se soteaza usor ceapa si jumatate din patrunjel.
  6. Adugati boia si amestecati. Imediat se pun cartofii si se amesteca.
  7. Aveti grija boiaua prea prajita devine amaruie. Ea doar pusa in ulei fierbinte si amestecat ca sa-si imprumute culoare frumoasa.
  8. Cartofii mai pot fi zdrobiti usor.
  9. Sunt gospodine care aproape ii transforma intr-un pireu. Mie imi place sa pastrez putina textura si aspect de mancare rustica -taraneasca.
  10. Se condimenteaza cu piper.
  11. La servire decorati cu restul de patrunjel verde tocat.
  12. Serviti alaturat muraturile preferate sau salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu dovlecel si soia

Postat de Ina

Chiftelute cu dovlecel si soia

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu ciuperci

Postat de Corina33

Ardei umpluti cu ciuperci

Se curata si se taie ceapa, ardeiul si morcovul, apoi se pun la calit in ulei incins amestecand din cand in cand.  Ciupercile se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun si ele la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2019, 08:57
Vaaai, de mult n-am mai făcut. Cei mai buni!!!!
la 15.05.2019, 09:29
la 15.05.2019, 09:42
Prima oara am mancat in Tg.Mures astfel de cartofi. Buni tare!
la 15.05.2019, 09:58
Daaa, si eu fac deseori. ne plac tare mult! Denumirea nu imi e cunoscuta, noi le spunem cartofi taranesti.
la 15.05.2019, 10:44
buni buni

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking