Chiftele de soia

Postat de Ina in Mancaruri de post
20 Dec 2014 | 15769 vizualizari
Chiftele de soia

Foarte bune pentru zilele de post si nu numai. Desi am mai facut, iar Costel nu se atingea de ele, azi l-a imbiat mirosul, a gustat si ... mai sa nu se mai opreasca :))) A zis ca-s excelente ! :X

Ingrediente

  • 100 g soia Inedit granule
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 40 g fulgi de drojdie inactiva ( SanoVita )
  • sare
  • piper
  • 4 linguri mustar
  • pesmet

Pentru fiert granulele :

  • piper negru
  • delikat
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Punem la fiert 1,5 litri  apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute.

Intre timp curatam si dam pe razatoarea mica morcovul  si cartofii .  Ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il pisam. 

Scurgem bine de zeama granulele si le punem intr-un vas incapator. Adaugam legumele, fulgii de drojdie inactiva, mustarul, sare si piper. Amestecam totul bine , pana se leaga compozitia, apoi formam chiftele pe care le tavalim prin pesmet. Lasam 1 minut , sa se usuce usor pesmetul, apoi le prajim in ulei, pe ambele parti. 

Scoatem chiftelele pe prosop de hartie si lasam sa se raceasca. Le servim ca atare, sau impreuna cu diverse sosuri. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele cu susan

Postat de sufletista

Chiftele cu susan

Intr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In...

Citeste continuarea

Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

Postat de oanapl

Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2014, 22:05
la 20.12.2014, 22:16
la 20.12.2014, 22:17
Ce bine arata! Noi daca nu tinem post, nu am facut de-astea.
la 20.12.2014, 22:19
ce frumoase sunt
la 20.12.2014, 22:31
Meri, eu tin de 3 zile, doar Soacra-mea l-a tinut pe tot si mai mult am facut ca sa-i dau si ei "noutati" ))

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking