Ingrediente
- 6 cartofi
- 2 cepe
- 6 căței de usturoi
- 30-40 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 1/2 linguriță de cimbru
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- apă
Mod de preparare
Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie în forma dorită și se călesc ușor, la foc mic, până devin ca sticla.
Cartofii se curăță, se spală, se taie feliuțe de aproximativ 5-6 mm grosime, după care se pun în cratiță, peste cartofi. Se toarnă apă, cât să-i acopere și se lasă la fiert.
Între timp se curăță usturoiul, se spală și se taie mărunt.
Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.
Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul tăiat mărunt și condimentele (sare, piper și cimbru). Se mai lasă cartofii la scăzut încă 3-4 minute, după care se oprește focul de la aragaz, se presară frunzele de pătrunjel și mâncarea poate fi servită deja cu mămăliguță caldă, sau ca garnitură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|