Cartofi si sfecla rosie gratinati

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
24 Feb 2015 | 6489 vizualizari
Cartofi si sfecla rosie gratinati

Gratinare vine din frantuzescul gratin si inseamna sa dai mancarii acea crusta aurie.De cele mai multe ori se face cu ajutorul anumitor ingrediente, cel mai des branzeturi (cascaval, parmezan, svaiter, etc). Eu va aduc o combinatie de cartofi, branza si sfecla rosie, puse in straturi, cu o crusta minunata care s-a imprimat in nuante de rosu de la sfecla si care poate fi servita atat ca si garnitura, dar si ca o masa usoara alaturi de o salata...

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 sfecle rosii de marime medie
  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri unt moale
  • 150 gr smantana grasa
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 3-4 linguri ulei de dovleac
  • 2 oua
  • 50 ml lapte dulce
  • 2-3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 cub mic de unt pentru uns tava

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute.

Intre timp de ocupam de celelalte ingrediente...cartofii se curata de coaja si cu ajutorul robotului de bucatarie ii feliem in felii subtiri. Punem cartofii feliati intr-un castron, ii stropim cu 2-3 linguri ulei de dovleac, ii condimentam cu sare si piper proaspat macinat si ii amestecam bine. In alt catron din branza facem o crema de branza moale: zdrobim branza cu o furculita, adaugam untul moale, smantana si sarea. Amestecam toate ingredientele. Sfecla coapta o curatam de coaja si o taiem felii subtiri la robotul de bucatarie. O stropim cu putin ulei de dovleac o condimentam cu sare si piper proaspat macinat si amestecam bine feliile de sfecla.

Pentru asamblare: ungem bine un vas termorezistent cu unt. Punem un strat de cartofi feliati, peste cartofi jumatate din crema de branza, alt strat de cartofi, restul de crema de branza si ultimul strat de sfecla. Peste sfecla punem oule batute ca pentru omleta cu un praf de sare, amestecate cu lapte si smantana, iar deasupra radem cascaval. Dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, intre timp a capatat crusta dorita, acoperim vasul cu folie de aluminiu si mai lasam in cuptor pentru inca 20 minute. Lasam sa se raceasca mancarea, pana devina doar calda, portionam si servim dupa preferinte. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si sfecla rosie gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu cascaval si snitele din piept de curcan

Postat de andaoana

Cartofi cu cascaval si snitele din piept de curcan

Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora . Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2015, 13:00
la 24.02.2015, 13:08
ce culoare frumoasa are
la 24.02.2015, 13:11
Stiati ca sfecla rosie este o leguma care nu-si pierde propietatile daca este gatita! Este aur curat pentru organism,are o sumedenie de beneficii! Noua ne place tare mult. Trebuie sa incerc si varianta asta ca-mi place.
la 24.02.2015, 13:12
Ce bunătate
la 24.02.2015, 13:33
bun de tot

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking