Cartofi striviti la cuptor, cu branza

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
30 Mai 2020 | 2991 vizualizari
Cartofi striviti la cuptor, cu branza

 Mai simpla si mai buna decat mancarea pe care v-o aduc azi, nu cred sa mai fie alta: cartofi striviti la cuptor, cu branza, aromatizati cu usturoi. O mancare simpla, fara mari pretentii, dar de o bunatate... Ce sa zic, merg bine si ca atare, insotiti doar de o salata, merg bine si alaturi de o fripturica sau doar niste carnaciori aruncati pe langa ei, la intamplare.     

Ingrediente

  • 4-5 cartofi (poti pune si cartof dulce)
  • sare
  • piper
  • unt
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • branza
  • verdeata pentru decor

Mod de preparare

 Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. 

Scurge-i bine de apa, cand au fiert. 

Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure. 

Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub de unt pe fiecare, arunca 4-5 catei de usturoi printre cartofi si da tava la cuptor. 

Lasa-i sa se rumeneasca usor pe o parte, apoi intoarce cartofii cu o paleta si pe partea cealalta, stropeste-i si cu putin ulei de masline si mai lasa-i inca 15 minute sau cat e nevoie pana capata o culoare rumena, frumoasa. Fix cat iti place. ;)

Aranjaza cartofii pe un platou, presara branza sfaramata peste ei, o mana de frunze verzi de ceapa si pofteste la masa. Mmmm, deja imi ploua in gura. 

Poti consuma cartofii striviti cu branza alaturi de o salata fresh sau daca preferi o masa mai consistenta, impreuna cu un ostropel sau o friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi striviti la cuptor, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete parmigiana

Postat de Irina

Vinete parmigiana

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am...

Citeste continuarea

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

Postat de merisor67

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2020, 18:52
la 30.05.2020, 18:55
la 30.05.2020, 19:35
la 30.05.2020, 19:59
la 30.05.2020, 20:20

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking