Cartofi striviti la cuptor, cu branza

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
30 Mai 2020 | 2993 vizualizari
Cartofi striviti la cuptor, cu branza

 Mai simpla si mai buna decat mancarea pe care v-o aduc azi, nu cred sa mai fie alta: cartofi striviti la cuptor, cu branza, aromatizati cu usturoi. O mancare simpla, fara mari pretentii, dar de o bunatate... Ce sa zic, merg bine si ca atare, insotiti doar de o salata, merg bine si alaturi de o fripturica sau doar niste carnaciori aruncati pe langa ei, la intamplare.     

Ingrediente

  • 4-5 cartofi (poti pune si cartof dulce)
  • sare
  • piper
  • unt
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • branza
  • verdeata pentru decor

Mod de preparare

 Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. 

Scurge-i bine de apa, cand au fiert. 

Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure. 

Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub de unt pe fiecare, arunca 4-5 catei de usturoi printre cartofi si da tava la cuptor. 

Lasa-i sa se rumeneasca usor pe o parte, apoi intoarce cartofii cu o paleta si pe partea cealalta, stropeste-i si cu putin ulei de masline si mai lasa-i inca 15 minute sau cat e nevoie pana capata o culoare rumena, frumoasa. Fix cat iti place. ;)

Aranjaza cartofii pe un platou, presara branza sfaramata peste ei, o mana de frunze verzi de ceapa si pofteste la masa. Mmmm, deja imi ploua in gura. 

Poti consuma cartofii striviti cu branza alaturi de o salata fresh sau daca preferi o masa mai consistenta, impreuna cu un ostropel sau o friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi striviti la cuptor, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde

Se curata  ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de...

Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de Irina

Ratatouille

Am spalat legumele si le-am curatat de coaja. Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs. Am taiat si dovleceii si cepele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2020, 18:52
la 30.05.2020, 18:55
la 30.05.2020, 19:35
la 30.05.2020, 19:59
la 30.05.2020, 20:20

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking