Ingrediente
- 7-8 cartofi medii
- ceapa verde -2 bucati
- 5 catei usturoi
- o lingurita boia de ardei iute
- o lingurita marar uscat (sau puteti pune verde, si mai bun)
- 150 gr branza burduf
- ulei
- sare si piper
Mod de preparare
Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie).
Cartofii se curata si se taie cuburi mari.
Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3 minute. Cand sunt rumeniti adaugati o ceasca de apa si puneti capac pe cratita, lasandu-l ferit intr-o parte. Lasati la foc mic invartind cand si cand si verificand sa nu scada apa de tot.
Cu 10 minute inainte de a fi gata tocati ceapa ,spalata, rondele, usturoiul, curatat felioare si adaugati-le peste cartofi. Mai puneti si mararul si boiaua si amestecati usor avand grija sa farmati cartofii usor. Potriviti gustul de sare si piper.
Cand e totul gata adaugati branza burduf si amestecati.
Am servit cu cotlet de porc la grill si lapte acru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|