Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Postat de mihasara in Porc
4 Noi 2015 | 12705 vizualizari
Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura Cartofii taranesti cu afumatura reprezinta un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si pentru simplitatea ingredientelor folosite. Aceasta reteta aduce aminte de traditiile autentice ale bucatariei romanesti, folosind ingrediente locale si tehnici traditionale de preparare.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
  • 1kg cartofi
  • 300g kaizer
  • 1 ceapă mare
  • 30ml ulei
  • piper
  • 3 linguriţe boia
  • pătrunjel
  • sare
  • 1 catel usturoi

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei.

Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta.

La fel  procedam si cu kaizerul.

Incingem o tigaie cu restul de ulei si punem la calit kaizeul si ceapa.

Dupa ce s-au calit adaugam boiaua, sarea, piperul si catelul de usturoi zdrobit.

Luam de pe foc, scoatem din tigaie ceapa si kaizerul dar lasam uleiul.

Punem iar tigaia pe foc si adaugam cartofii foarte bine scursi, ii lasam se se perpeleasca usor si rasturnam peste ei amestecul de ceapa si kaizer calite.

Tocam marar sau patrunjel si presaram pe toata suprafata. Servim cu castraveti covasiti sau gogonele in saramura.

Recomandam si cartofi gratinati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Postat de katty

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate....

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2015, 09:01
Ce-mi plac!
la 04.11.2015, 09:11
Si mie!
la 04.11.2015, 09:48
Prezent!
la 04.11.2015, 09:52
Buni cartofiorii.
la 04.11.2015, 10:33
Hărnicuță ești!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking