Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Postat de mihasara in Porc
4 Noi 2015 | 12792 vizualizari
Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura Cartofii taranesti cu afumatura reprezinta un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si pentru simplitatea ingredientelor folosite. Aceasta reteta aduce aminte de traditiile autentice ale bucatariei romanesti, folosind ingrediente locale si tehnici traditionale de preparare.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
  • 1kg cartofi
  • 300g kaizer
  • 1 ceapă mare
  • 30ml ulei
  • piper
  • 3 linguriţe boia
  • pătrunjel
  • sare
  • 1 catel usturoi

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei.

Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta.

La fel  procedam si cu kaizerul.

Incingem o tigaie cu restul de ulei si punem la calit kaizeul si ceapa.

Dupa ce s-au calit adaugam boiaua, sarea, piperul si catelul de usturoi zdrobit.

Luam de pe foc, scoatem din tigaie ceapa si kaizerul dar lasam uleiul.

Punem iar tigaia pe foc si adaugam cartofii foarte bine scursi, ii lasam se se perpeleasca usor si rasturnam peste ei amestecul de ceapa si kaizer calite.

Tocam marar sau patrunjel si presaram pe toata suprafata. Servim cu castraveti covasiti sau gogonele in saramura.

Recomandam si cartofi gratinati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fasole cu ciolan afumat si fenicul

Postat de Satisfyyourcravings

Fasole cu ciolan afumat si fenicul

Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge...

Citeste continuarea

Varza cu sorici de porc

Postat de gurita_ta2005

Varza cu sorici de porc

Spalam varza,aruncam primele foi si o tocam fideluta,o punem intr-un castron,punem sare si o frecam cu mainiile.Se lasa deoparte 15 minute. Ceapa se taie marunt sau solzisori,se pune la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2015, 09:01
Ce-mi plac!
la 04.11.2015, 09:11
Si mie!
la 04.11.2015, 09:48
Prezent!
la 04.11.2015, 09:52
Buni cartofiorii.
la 04.11.2015, 10:33
Hărnicuță ești!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking