Cartofi taranesti

Postat de iri_love in Mancaruri cu carne
6 Mar 2017 | 4918 vizualizari
Cartofi taranesti

Ce sa spun, usor de preparat, usor de mâncat.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 100 g de ceafă de porc afumată
  • 100 g de parmezan
  • 50 g de unt

Mod de preparare

Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă.

Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe care am taiat-o cubulete.

Se va lăsa pe foc pana se va rumeni un pic si ceafa, amestecand din când.

După ce  cartofii au fiert, se vor curăța si se vor taia cuburi.

Cartofii se vor pune într-un vas termorezistent in care am pus un pic de ulei.  Peste ei se va adauga ceapa cu ceafa calita si parmezanul pe care l-am dat pe razatoare.

Am amestecat usor si am pus la cuptor pentru 30 de minute sau până cand se va forma o crusta maronie.

Se mai poate adauga parmezan si cand se va scoate din cuptor.

Se serveste ca si garnitură la friptură sau ca mine doar cu mămăligă si castraveti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi taranesti

Postat de mitinita

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2017, 18:39
la 06.03.2017, 18:43
hai ca mi-ai facut pofta !
la 06.03.2017, 19:20
la 06.03.2017, 19:41
Ce buni!
la 06.03.2017, 20:14

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking