Ingrediente
- Pentru cartofii taranesti:
- 5 cartofi mari
- 2 cepe
- 1 morcov
- sare
- piper
- ulei
- Pentru salata:
- 1 legatura ceapa verde
- 2 salate verzi
- 2 legaturi ridichi
- 4 castraveti
- sare
- piper
- ulei
- zeama de lamaie
Mod de preparare
Pregatire cartofi:
Pasul 1; Curatam cartofii, ii spalam si-i punem la fiert in apa cu sare.
Pasul 2: Curatam ceapa si morcovul, ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea cu orifici mici.
Pasul3: Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei si lasam legumele la calit.
Pasul4: Dupa ce cartofii au fiert ii taiem cubulete mai mari si ii adaugam peste legumele calite.
Pasul5: Lasam cartofii sa capete o culoare rumenie, potrivim de sare si piper.
Pregatire salata;
Pasul1: Desprindem frunzele de salata de cotor si le spalam sub jet de apa,le lasam la scurs intr-o sita!
Pasul2:Curatam ceapa,catravetii si ridichile,le spalam si le taiem rondele.Pasul3: Frunzele de salata le rupem (nu le taiem cu cutitul) si le punem intr-un bol impreuna cu celelalte lugume taiate.Pasul4: Inr-un alt bol punem 4 linguri de ulei,un praf de sare,un praf de piper,zeama de la o lamaie si amestecam!Pasul5: Adaugam dressingul obinut peste legume si amestecam!
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu garnitura de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|