Cartofi ţărăneşti cu soia - de post

Postat de portiadelumina in Mancaruri de post
20 Dec 2012 | 4092 vizualizari
Cartofi ţărăneşti cu soia - de post

Nu folosim soia deseori, dar într-un post de 40 de zile, o dată sau de două ori folosim.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 250 gr. soia cubuleţe
  • sare
  • 3 cepe
  • 5 grăunţi de usturoi
  • 50 ml ulei
  • delikat -maxim o lingură
  • mărar verde (ori congelat)

Mod de preparare

Se curăţă cartofii şi se toacă ca pentru piure; se pun la fiert în aşa fel încât apa să depăşească cu app. 1 cm cartofii din vas. Între timp se pun la fiert şi cubuleţele de soia cu sare adăugată în apa de fiert.

Se curăţă şi se toacă ceapa, se curăţă şi se toacă feliuţe usturoiul. Acestea din urmă, dimpreună cu mărarul tocat şi delikatul se pun la călit într-o tigaie.

Cubuleţele de soia se scot după fierbere, se clătesc sub jet de apă, se scurg, se storc şi se rumenesc un pic în tigaie. Cartofii se scot, se clătesc şi ei şi dimpreună cu celellate ingredinte se amestecă (încât să nu se sfărâme) şi se pun într-un vas de yena pentru a fi daţi la cuptor cca 15 minute. Opţional se poate pune în amestec şi suc de roşii.

Se pot servi cu murături.

Poftă bună să aveţi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ţărăneşti cu soia - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

Postat de panacris

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și...

Citeste continuarea

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de RODIMUR

Cartofi manastiresti (de post)

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 12:14
numai bunatati ne aduceti
la 20.12.2012, 12:16
la 20.12.2012, 12:16
Să ştii Laura că pentru o zi de post sunt buni foc. Când vom trece la "dulce" poate că am să fac chiar ochiuri Mulţumesc frumos
la 20.12.2012, 12:17
Mulţumesc frumos Dana
la 20.12.2012, 12:20
Ni mai ni ce mancare buna a facut taica parinte in zi de sarbatoare
imi plac si pozele

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking