Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 cepe albe
- 1 leg ceapa verde
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
- 1 legatura mica patrunjel verde
Mod de preparare
Cartofii se spala si se fieb cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ].
Se scurg de apa de apa si se curata .
Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se marunteste.
Separat intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa alba pana devine sticloasa .
In acest moment se adauga ceapa verde tocata + patrunjelul verde +boiaua.
Se pun si cartofii fierti care se zdrobesc , se amesteca din cand in cand timp de 5min .Sunt gustosi chiar daca prind putina rumeneala, dar atentie sa nu fie arsi !!!
Se potriveste gustul cu piper , sare si verdeata .
Am servit calzi cu castraveti murati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|