Cascaval de casa

Postat de Bianca20 in Aperitive / Garnituri
17 Aug 2015 | 27837 vizualizari
Cascaval de casa

Ingrediente

  • 1 l lapte de vaci;
  • 1 kg branza de vaci;
  • 80 g unt/margarina;
  • 1 ou;
  • 1/2 lgt. bicarbonat;
  • 1/2 lgt. sare.

Mod de preparare

  Branza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la scurs timp de 3-4 ore sau pana cand se raceste casul. Sarea si bicarbonatul se amesteca cu oul. Branza racita se da prin robot sau se faramitiaza cat de fin posibil. Untul/margarina se pune pe foc. Se adauga branza cand s-a topit si se amesteca. Se adauga oul cu bicarbonat si sare si se amesteca pana se omogenizeaza si devine moale. Se pune intr-un bol uns cu un/margarinat si sare si se da la rece. Iese in jur de 600-800 g de cascaval. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...

Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de rocsi_1612

Pizza cu aluat pufos

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2015, 12:41
la 17.08.2015, 12:51
Suuuper!
la 17.08.2015, 12:51
la 17.08.2015, 13:27
Exact asa face si mama! Foarte bun si sanatos!
la 17.08.2015, 16:17
Multumesc!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking