Ingrediente
- cascaval ( 4 felii late de un deget )
- 2 oua ( eu am folosit ou cu doua galbenusuri, de la gaina "vazuta" de cocosul sacrificat in urma cu 3 saptamani :)):)) )
- pesmet
- piper
- delikat
- putin ulei pentru prajit ( de preferat ulei de palmier )
Mod de preparare
Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.
Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.
Feliile de cascaval le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet si le asezam pe o alta farfurie sau pe un tocator. Le lasam cca 2-3 minute, pentru ca pesmetul sa absoarba bine oul. Procedam iar la cufundarea feliilor de cascaval in ou si tavalirea prin pesmet, apoi le lasam iar sa se odihneasca pe farfurie. Cand observam ca pesmetul se incepe sa se usuce, dam cascavalul ultima data prin ou si asezam feliile in cratita cu ulei incins, prajindu-le pe ambele parti, cu grija.
Preparat in acest fel, cascavalul va capata o crusta frumoasa care va impiedica imprastierea miezului in tigaie, dar care va da si un gust deosebit produsului, la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (61)
|