Cascaval pane, cu pesmet

Postat de vasimur in Aperitive / Garnituri
1 Apr 2019 | 5408 vizualizari
Cascaval pane, cu pesmet

Cașcavalul pane nu este o mâncare greu de făcut numai că necesită mare atenție la prăjit! Riscăm să se împrăștie în tigaie, dacă înțepăm cașcavalul cu furculița, motiv pentru care se recomandă folosirea unei spatule sau a unui clește, atunci când îl întoarcem. Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.

Ingrediente

  • 300 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 3 linguri cu vârf, de făină
  • 3-4 linguri cu vârf, de pesmet
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • 3-4 cartofi mari, pentru garnitură
  • pătrunjel sau mărar verde, tocat mărunt, pentru ornat (opțional)

Mod de preparare

Se porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie îmi plac ceva mai subțiri.

Se bat ouăle și se  încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Dacă vă place, puteți asezona cu sare, piper și boia de ardei, după gust!

Se tăvălesc feliile de cașcaval prin compoziția preparată anterior, după care se dau prin pesmetul în care am pus: sare, boia de ardei și piper, după gust.

Se toarnă suficient ulei într-o cratiță și se încinge bine. Cașcavalul trebuie să se scufunde în ulei pentru ca să se prăjească simultan pe ambele părți.

Se pune cașcavalul la prăjit, în uleiul încins în prealabil, la foc potrivit, ca să nu se ardă, până ce se rumenește, dar nu mai mult de 2-3 minute! Când sunt gata, se scot pe o farfurie, pe prosoape de hârtie ca să se scurgă de ulei.

Observație: Dacă totuși este nevoie să le întoarcem (vom folosi un clește sau o spatulă), trebuie să avem mare grijă să nu se spargă și să se scurgă cașcavalul în tigaie!

Cașcavalul pane se servește de preferință cald, cu cartofi prăjiți, natur sau piure și cu murături sau salată de sezon, de roșii, castraveți și ceapă etc.

***

Eu mi-am dorit să servesc cașcavalul pane cu cartofi natur și salată de roșii, castraveți și ceapă verde. Dar cum de la cartofii natur până la cartofii prăjiți (în varianta agreată de copii mei când erau mici) e doar un pas, m-am gândit să vi le prezint pe amândouă. Garnitură de cartofi natur se prepară însă mult mai repede!

Varianta 1.) Garnitură de cartofi prăjiți:

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița, cca 15-20 minute, dar să nu fiarbă de tot. 

Se toarnă ulei într-o tigaie și se încinge. Se scurg cartofii de apă  și se pun la prăjit până ce se rumenesc bine, pe toate fețele. Pregătiți în felul acesta, cartofii vor fi moi pe dinăuntru și crocanți la suprafață. Timpul de prăjire va fi mult mai scurt iar cartofii vor fi mai dietetici.

Când sunt gata, se scot într-un vas și se ornează cu pătrunjel sau mărar verde tocat mărunt, după preferință. Garnitura este pentru două porții.

Am servit cașcavalul pane cu cartofi prăjiți și gogonele murate!

Varianta 2.) Garnitură de cartofi natur:

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița. 

Când sunt gata, se scot într-un vas și se ornează cu pătrunjel sau mărar verde tocat mărunt, după preferință. Garnitura este pentru două porții.

Am servit cașcavalul pane cu cartofi natur și salată de crudități: roșii, castraveți și ceapă verde!

***

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane, cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cascaval pane

Postat de MotanLaOale

Cascaval pane

Cascavalul trebuie sa fie mai vartos, sa se topeasca mai greu la prajit. Se taie cascavalul in felii groase de un deget (1,5-2 cmm). Ouale se bat bine cu sare intr-o farfurie. Se pune...

Citeste continuarea

Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ

Postat de Oana

Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ

Taiati cascavalul in felii groase de 1 cm si apoi in bastonase, tot de 1 cm grosime Asezati sticksurile de cascaval pe un tocator si lasati-l la frigider cateva ore sau peste noapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2019, 15:29
la 01.04.2019, 16:20
Excelente!
la 01.04.2019, 17:05
la 01.04.2019, 17:09
Bun cascavalul pane!
la 01.04.2019, 18:02

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking