Ingrediente
- 300 g cascaval
- 2 oua
- 200 ml ulei pentru prajit
- 5 linguri faina
- 4 linguri pesmet de casa
- optional 1 lingura de fulgi de porumb putin zdrobiti
- paprika, curry, piper (dupa preferinta)
- putin ardei rosu
- cateva frunzulite de patrunjel
- 1-2 felii de lamaie (pentru decor)
- cate frunze de salata verde
Mod de preparare
Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm.
Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper.
Puneti uleiul la incins, apoi dati baghetele de cascaval prin aluat si pesmetul pisat mai mare (sau prin pesmet amestecat cu fulgi de porumb) si puneti-le la prajit.
Dupa aproximativ 3 minute, intoarceti cascavalul pe cealalta parte. Dupa ce baghetele s-au prajit, le scoateti pe hartie absorbanta, apoi le mutati pe un platou sau direct pe farfuriile pentru servit la masa, pe care le-ati decorat intre timp cu cate o frunza de salata verde, cateva fasii de ardei rosu, verdeata, lamaie, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane Doina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|