Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
8 Iun 2020 | 4855 vizualizari
Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur

Cașcavalul pane este printre mâncărurile mele preferate, dar cu toate acestea, nu-l fac prea des, pentru că prepararea lui necesită foarte multă atenție și rapiditate, deoarece la temperatură mare se poate topi și ieși dezordonat din ”matca” sa. În urmă cu vreo două săptămâni am facut cașcaval pane la cuptor, ca să evit prăjeala și uleiul excesiv. Prepararea a fost la fel de dificilă, dar gustul final mi s-a părut la fel de plăcut.

Ingrediente

  • 400 grame de cașcaval
  • 3-4 ouă
  • 100-150 grame de pesmet
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitură:
  • 4 cartofi
  • salată verde
  • roșii
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime. 

Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare.

Separat, se amestecă pesmetul cu piper.

Se trece o felie de cașcaval prin ou, apoi prin pesmet și se mai repetă această operațiune încă de două ori, după care se depune pe un platou, în așteptare, sau direct în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel, până ce se pregătesc toate feliile de cașcaval.

În momentul în care se începe prepararea feliilor de cașcaval, se aprinde cuptorul, ca să se încălzească bine.

Se dă tava cu feliile de cașcaval pane la cuptorul preîncălzit. Cașcavalul pane se coace la temperatură mare, câte 10 minute pe fiecare parte, după care se scoate din cuptor, ca să nu se topească, de la căldura mare.

Cât timp se prepară și se coace cașcavalul pane, se curăță, se spală și se fierb cartofii natur, pentru garnitură.

Pentru prezentare și servire, se pregătește din timp un platou pe care s-a pus ”un pat” de salată verde tăiată fideluță. Cașcavalul pane se servește fierbinte, cu o garnitură de salată verde și feliuțe de roșii.

Cașcavalul pane fiind preparat dietetic, la cuptor și nu prăjit în ulei, garnitura poate fi și de cartofi prăjiți.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

Postat de Ksenya

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

  Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert   putina sare si la foc   mediu...

Citeste continuarea

Langosi cu varza calita

Postat de xana

Langosi cu varza calita

Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se da deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp se framanta 15 minute(eu am framantat 10 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2020, 13:17
la 08.06.2020, 13:26
o bunatate!
la 08.06.2020, 13:54
Mulțumesc frumos, Daniela!
la 08.06.2020, 13:55
Cașcavalul pane este preferatul copiilor!
la 08.06.2020, 13:56
Și al meu, Mirela! Când mâncăm la restaurant, aleg între cașcaval pane și piept de pui la grătar... Mulțumesc frumos pentru atenție!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking