Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
8 Iun 2020 | 4806 vizualizari
Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur

Cașcavalul pane este printre mâncărurile mele preferate, dar cu toate acestea, nu-l fac prea des, pentru că prepararea lui necesită foarte multă atenție și rapiditate, deoarece la temperatură mare se poate topi și ieși dezordonat din ”matca” sa. În urmă cu vreo două săptămâni am facut cașcaval pane la cuptor, ca să evit prăjeala și uleiul excesiv. Prepararea a fost la fel de dificilă, dar gustul final mi s-a părut la fel de plăcut.

Ingrediente

  • 400 grame de cașcaval
  • 3-4 ouă
  • 100-150 grame de pesmet
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitură:
  • 4 cartofi
  • salată verde
  • roșii
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime. 

Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare.

Separat, se amestecă pesmetul cu piper.

Se trece o felie de cașcaval prin ou, apoi prin pesmet și se mai repetă această operațiune încă de două ori, după care se depune pe un platou, în așteptare, sau direct în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel, până ce se pregătesc toate feliile de cașcaval.

În momentul în care se începe prepararea feliilor de cașcaval, se aprinde cuptorul, ca să se încălzească bine.

Se dă tava cu feliile de cașcaval pane la cuptorul preîncălzit. Cașcavalul pane se coace la temperatură mare, câte 10 minute pe fiecare parte, după care se scoate din cuptor, ca să nu se topească, de la căldura mare.

Cât timp se prepară și se coace cașcavalul pane, se curăță, se spală și se fierb cartofii natur, pentru garnitură.

Pentru prezentare și servire, se pregătește din timp un platou pe care s-a pus ”un pat” de salată verde tăiată fideluță. Cașcavalul pane se servește fierbinte, cu o garnitură de salată verde și feliuțe de roșii.

Cașcavalul pane fiind preparat dietetic, la cuptor și nu prăjit în ulei, garnitura poate fi și de cartofi prăjiți.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Aluatul este proaspat deci se lucreaza imediat. Branza de burduf si de vaci se marunteste si se amesteca cu 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se...

Citeste continuarea

Mic dejun cu oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mic dejun cu oua si mozzarella

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2020, 13:17
la 08.06.2020, 13:26
o bunatate!
la 08.06.2020, 13:54
Mulțumesc frumos, Daniela!
la 08.06.2020, 13:55
Cașcavalul pane este preferatul copiilor!
la 08.06.2020, 13:56
Și al meu, Mirela! Când mâncăm la restaurant, aleg între cașcaval pane și piept de pui la grătar... Mulțumesc frumos pentru atenție!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking