Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime.
Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare.
Separat, se amestecă pesmetul cu piper.
Se trece o felie de cașcaval prin ou, apoi prin pesmet și se mai repetă această operațiune încă de două ori, după care se depune pe un platou, în așteptare, sau direct în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se procedează la fel, până ce se pregătesc toate feliile de cașcaval.
În momentul în care se începe prepararea feliilor de cașcaval, se aprinde cuptorul, ca să se încălzească bine.
Se dă tava cu feliile de cașcaval pane la cuptorul preîncălzit. Cașcavalul pane se coace la temperatură mare, câte 10 minute pe fiecare parte, după care se scoate din cuptor, ca să nu se topească, de la căldura mare.
Cât timp se prepară și se coace cașcavalul pane, se curăță, se spală și se fierb cartofii natur, pentru garnitură.
Pentru prezentare și servire, se pregătește din timp un platou pe care s-a pus ”un pat” de salată verde tăiată fideluță. Cașcavalul pane se servește fierbinte, cu o garnitură de salată verde și feliuțe de roșii.
Cașcavalul pane fiind preparat dietetic, la cuptor și nu prăjit în ulei, garnitura poate fi și de cartofi prăjiți.