Castane coapte si dovleac copt la cuptor

Postat de MIUTA in Dulciuri
28 Oct 2011 | 8104 vizualizari
Castane coapte si dovleac copt la cuptor

Aici nu este vorba de o reteta speciala.E ceva simplu ce ne aminteste de copilarie si ne parfumeaza bucataria cu amintiri dulci si colorate de toamna. Va invit cu drag la o portie de castane si dovleac si la o poveste cu amintiri dragi din copilarie.

Ingrediente

  • castane
  • dovleac
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare.

Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar.

Am pus intr-o tava hartie de copt si am asezat intr-o parte castanele si in cealalta parte dovleacul.

Am pus tava la cuptor si am lasat-o 30 minute la foc potrivit spre mare.

Dupa 30 minute am scos castanele din tava si am lasat dovleacul inca 30 minute la cuptor.

Castanele le-am acoperit cu un prosop ud si le-am lasat pana am scos dovleacul din cuptor.

Castanele le-am decojit foarte usor si le-am servit cu placere alaturi de dovleac copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castane coapte si dovleac copt la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Postat de simona72

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Reteta de preparare a papanasilor Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se...

Citeste continuarea

Desert covrigi cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert covrigi cu ciocolata

Crema- Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva. Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2011, 22:28
wow...............chiar ca nu am mancat dovleac copt pe anul asta.......si ce frumos arata si castanele................
la 28.10.2011, 22:39
imi si inchipui ce arome ametitoare ai in bucatarie
la 28.10.2011, 22:50
yamiii ce bunatate atat dovleacul cat si castanele
la 28.10.2011, 23:17
Multumesc frumos tuturor
la 28.10.2011, 23:24
Cu castanele m-ai dat gata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking