Castane coapte si dovleac copt la cuptor

Postat de MIUTA in Dulciuri
28 Oct 2011 | 8087 vizualizari
Castane coapte si dovleac copt la cuptor

Aici nu este vorba de o reteta speciala.E ceva simplu ce ne aminteste de copilarie si ne parfumeaza bucataria cu amintiri dulci si colorate de toamna. Va invit cu drag la o portie de castane si dovleac si la o poveste cu amintiri dragi din copilarie.

Ingrediente

  • castane
  • dovleac
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare.

Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar.

Am pus intr-o tava hartie de copt si am asezat intr-o parte castanele si in cealalta parte dovleacul.

Am pus tava la cuptor si am lasat-o 30 minute la foc potrivit spre mare.

Dupa 30 minute am scos castanele din tava si am lasat dovleacul inca 30 minute la cuptor.

Castanele le-am acoperit cu un prosop ud si le-am lasat pana am scos dovleacul din cuptor.

Castanele le-am decojit foarte usor si le-am servit cu placere alaturi de dovleac copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castane coapte si dovleac copt la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert fursecuri cu ciocolata

Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.  Se mixează untul de la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta

Postat de TAB1TA

Cozonac cu umplutura mixta

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2011, 22:28
wow...............chiar ca nu am mancat dovleac copt pe anul asta.......si ce frumos arata si castanele................
la 28.10.2011, 22:39
imi si inchipui ce arome ametitoare ai in bucatarie
la 28.10.2011, 22:50
yamiii ce bunatate atat dovleacul cat si castanele
la 28.10.2011, 23:17
Multumesc frumos tuturor
la 28.10.2011, 23:24
Cu castanele m-ai dat gata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking