Castraveti cu aspirina

Postat de mihaelar63 in Conserve
18 Dec 2019 | 4915 vizualizari
Castraveti cu aspirina

 Am mai pus eu pentru iarna ardei pentru umplut cu aspirina  .  Pentru reteta aceasta m-am inspirat de aici :https://sovkusom.ru/recept/ogurcy-s-aspirinom/. De cum am gasit-o , mi-am si dorit sa o pun in practica . Acum ca am deschis borcanul si am gustat , garantez ca este o reteta foarte buna si ca am sa o prepar si in anii urmatori . Este oalternativa foarte buna pentru cei  , care din diferite motive,ce doresc sa ocoleasca folosirea otetului.

Ingrediente

  • 2 kg castraveti
  • 6 buc aspirina
  • 3 catei usturoi
  • 3 inflorescente marar
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa boabe piper negru
  • 1 morcov-150 gr
  • 1 radacina hrean-150 gr

Mod de preparare

  1. Castravetii se spala si se curata usor la capete .
  2. Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient ,
  3. Se lasa castravetii in apa rece timp de 2-3 ore ca sa se hidrateze .
  4. Spalti si sterilizati borcanele .
  5. Feliati rondele morcovul si hreanul . Spalti inflorescentele de marar .
  6. Pe fundul fiecarui borcan se pune hrean .
  7. Distribuiti in mod egal in fiecare borcan castraveti , usturoi, marar , piper.
  8. Turnati deasupra apa clocotita si lasati sa stea macar 30 minute.
  9. Scurgeti marinda dintr-un vas si dati un clocot impreuna cu 3 lingurite cu varf de sare .
  10. Gustati si daca doriti mai sarat ,se mai poate adauga . Eu am dorit sa fie mai putin sarat .
  11. In fiecare borcan puneti cate doua bucati de aspirina .
  12. Turnati deasupra marinada fierbinte .
  13. Infiletati strans capacele si puneti borcanele cu castraveti intre paturi sa stea la cald pana a doua zi .
  14. Eu am obtinut 3 borcane a cate 1.7 l de castraveti cu aspirina .
  15. Pastrati borcanele la rece  in camara sau pivnita .
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti cu aspirina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Castraveti murati

Postat de babi5

Castraveti murati

Am spalat bine borcanul, apoi am spalat castravetii, i-am taiat felii mai groase pe lungime, am curatat si spalat morcovii, i-am taiat rondele, am curatat usturoiul, am spalat mararul si crenguta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2019, 10:01
Și cu saramură...Foarte buni!
la 18.12.2019, 10:03
la 18.12.2019, 10:06
Rodica , sunt si medicinali .In sezonul rece , aspirina face bine
la 18.12.2019, 10:22
la 18.12.2019, 10:30

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking