Ingrediente
- 5 kg de castraveti
- 3 l de apa
- 800 gr de otet
- 10 lg de zahar
- 4 lg de sare mare
- 3-4 frunze de dafin
- 3 morcovi mari
- 3 cepe mari
- 1 capatana de usturoi
- hrean
- bete de marar
- cimbru
- seminte de mustar
- piper boabe
Mod de preparare
Castraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri, usturoiul il curatam si-l lasam intreg sau daca este prea mare il taiem in doua.
In fiecare borcan punem feliute de ceapa, morcov, hrean, bete de marar, usturoi, cimbru si asezam castravetii in asa fel fara sa lasam locuri libere.
Intr-o oala sau cratita adaugam 3l de apa impreuna cu otetul, sarea, zaharul si frunzele de dafin si lasam sa dea in clocot. Adaugam boabele de mustar si piperul.
Asezam borcanele intr-o tava cu apa ca sa nu se sparga si le umplem cu compozitia preparata. Dupa ce punem capacele la borcane intoarcem fiecare borcan cu capacul in jos pe masa ca sa se sigileze capacul bine si sa nu permita aerului sa iasa. Borcanele se pun intr-un lighean si se acopera cu prosoape groase si se lasa sa se raceasca. Cand sau racit le punem intr-un loc racoros. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|