Ingrediente
- 1,3 kg castraveți cornichon,
- 0,7 l apă,
- 0,2 l oțet de vin,
- 3 lingurițe sare de mare / grunjoasă,
- 4 lingurițe zahăr,
- 1 morcov,
- 1 ceapă albă mică,
- 1 lingură piper mozaic boabe,
- Câteva foi de dafin,
- 1 lingură mix mirodenii: semințe de muștar, semințe de mărar, coriandru, ienupar boabe, cuișoare, ienibahar boabe, chilli,
- 1 cățel de usturoi,
- 1 rădăcină de hrean
Mod de preparare
Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute.
Tai morcovul rondele.
Așezi castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre castraveți, morcovul tăiat frumos, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat mărunt și hreanul curățat și tăiat fâșii lungi.
Așezi borcanele pe o tavă de inox sau pui cuțite sub borcane (ca să nu crape), apoi torni lichidul fierbinte încet, cu polonicul.
Când nu mai sunt așa fierbinți borcanele, poți pune capacele. Iar după ce s-au răcit, le depozitezi la loc răcoros.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/castraveti-in-otet-2020.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet (2020)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|