Gogosari in otet fara conservant

Postat de MotanLaOale in Muraturi
22 Oct 2020 | 2044 vizualizari
Gogosari in otet fara conservant

Buni tare si tin si 2 ani.

Ingrediente

  • 6 kg gogosari
  • 3 radacini hrean mari
  • 3 legaturi frunze de telina
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 tije dela frunzelede talina

Mod de preparare

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane.

Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.

Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.

Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 10 litri.

Cand clocoteste se pun gogosarii la oparit si se lasa 3-4 minute dupa ce clocoteste din nou ( se fierbe cu capac).

Eu am folosit o sita de prajit cartofii si le-am oparit pe rand.

Se scot intr-o cratita sa se mai raceasca.

Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.

Se pun gogosarii in borcan si se bat pentru asezare (fara aer intre ei).

Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.

Borcanele se pun pe o tava de metal si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.

Se umplu borcanele cu zeama fierbinte (se refierbe), se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.

Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.

Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru iarna.

Sunt buni de mancat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet fara conservant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Muraturi taranesti in otet

Postat de Pungasa_Rogue

Muraturi taranesti in otet

Gogonelele se spala. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii. Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul. Conopida se spala si se...

Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de gicuta69

Castraveti bulgaresti reteta

Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcovul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2020, 21:50
👏Buni, buni la iarnă!
la 22.10.2020, 23:07
la 23.10.2020, 06:08
super!
la 23.10.2020, 09:14
la 23.10.2020, 09:24

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking