Castraveti in otet, fara sterilizare

Postat de Ina in Conserve
19 Iul 2019 | 20567 vizualizari
Castraveti in otet, fara sterilizare

Pentru ca este sezonul lor si pentru ca anul acesta am avut productie record, am ales pentru conservare o reteta simpla cu un gust excelent. Avantajul acestei retete este ca putem conserva castravetii si bucati sau felii iar acestia se vor pastra crocanti peste iarna.  

Ingrediente

  • castraveti proaspeti
  • 1 litru otet
  • 2,5 litri apa
  • 1 lingura cu sare pentru fiecare litru de lichid
  • 2 linguri cu zahar pentru fiecare litru de lichid
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • crengute de marar
  • rondele de ceapa
  • 10 catei de usturoi
  • frunze de telina ( optional )

Mod de preparare

Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele.

Intr-o oala mare punem la fiert lichidul pentru conservare ( otetul si apa ) impreuna cu sarea, zaharul , 2-3 linguri cu boabe de mustar, o lingura cu boabe de piper si 2-3 crengute de marar. Optional putem pune in borcane si 2-3 frunze de telina. 

Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde.

Punem in fiecare borcan cate o lingurita cu boabe de mustar, 2-3 rondele de ceapa si 1-2 catei de usturoi. 

Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in acesta si-i lasam 2-3 minute pana-si schimba usor culoarea.

Scoatem castravetii din oala si ii asezam in borcane astfel incat sa incapa cat mai multi. Daca nu au loc intregi, ii putem adauga si felii sau bucati . 

Adaugam deasupra crengute de marar uscat si turnam lichidul fierbinte acoperind in totalitate castravetii. 

Capsam borcanele, le intoarcem pentru 5 minute cu capacul in jos apoi le asezam cu capacul in sus si le acoperim cu prosoape groase pana a doua zi, cand capacele se vor retrage spre interior datorita vidului creat .  

Depozitam borcanele in camara sau beci.

Castravetii se pastreaza foarte bine peste iarna , se mentin crocanti si sunt foarte gustosi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet, fara sterilizare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulouri crocante din castraveti pentru iarna

Postat de panacris

Rulouri crocante din castraveti pentru iarna

Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume....

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de rocsi_1612

Dulceata de ardei iuti

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2019, 22:34
Feliati, as incerca si eu
la 19.07.2019, 22:38
Da, am mancat la cineva si mi-au placut. Pana acum am facut doar sterilizati, dar cum am facut doar cu castraveti din curte si ii adun pe rand, am zis sa incerc si eu reteta
la 19.07.2019, 22:38
la 19.07.2019, 22:43
la 19.07.2019, 22:43

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking